Рецепта за печено пиле с хрупкава коричка




Нужните продутки:

1 бр. пиле (в моя случай пилето тежеше 1, 5 кг.)
40 гр. краве масло
сол, черен пипер
зехтин
1 глава чесън
половин връзка магданоз

Начин на приготвяне:

Най-напред си нарязваме магданоза на ситно. Следва да го смесим с 3 с.л. зехтин и сол на вкус. Разбъркваме добре сместа, след което я оставяме настрани.

Следва да направим по два-три среднодълбоки разреза от всяка страна на пилето - на всяко бутче. С помощта на пръстите си се стараем да отделим кожата от месото, без да я разкъсваме. Целта ни е да направи място, в което лесно можем да бръкнем и да овкусим пилето.

Следващата стъпка е да овкусим пилето между кожата и место, отвън и отвътре със сместа от магданоз, която приготвихме. Прехвърляме си пилете в омазнена тава, осоляваме добре относо, добавя чесъна на скилидки, без да го белим и поливам с олио. Омесваме всичко добре. Накрая слагаме по едно парченце краве масло между кожата и месото на всяка една гърда от пилето, след което тавата отива за 1 час в предварително загрята на 200 градуса фурна. Ако смятаме, че пилето се е сготвило по-рано го изваждаме и забиваме кухненски термометър за месо в най-дълбоката част на пилето (гърдата или бутчето), като не трябва върхът на термометъра да докосва някоя от костите на пилето. Вътрешната температура трябва да е поне 75 градуса.

Публикуване на коментар

0 Коментари