Домашни наденички - Сeрделки
Необходимите продукти:

3 кг. свински бут или плешка
0.5 кг. сланина
1.5 кг. телешко или говеждо месо

Подправки и сол за 1 килограм месо:

2 гр. - бял пипер
1,5 гр. - индийско орехче
1.5 гр. - чесън на гранули
1.5 гр. - сушен лук
2 гр. - бял синап (смлян)
2 гр. - червен пипер
17 гр сол (който иска, може да добави 8 гр нитритна сол и 9 гр. готварска сол)
100мл. ледена вода на 1 кг месо
свински черва - калибър 30-32 мм

Пушене: 3 часа при температура 40°C
Парене: 30 мин при 80°C

Публикуване на коментар

0 Коментари