Супа от гъби кладница със застройка


Необходими продукти:

500 г гъби (кладница)
200 г бекон
2 глави лук (нарязан на ситно)
3 с.л. олио
0,5 ч.л. сол
0,5 ч.л. черен пипер
0,5 ч.л. сушена мащерка
1 калифорнийска камба (червена)
1 морков (настърган)
4 жълтъка (задължително свежи)
300 г сметана 20%

Начин на приготвяне:

1. В дълбока тенджера, в която ще се готви супата, задушете ситно нарязания лук и бекона, нарязан на кубчета. Добавете в тенджерата нарязаните на ивици гъби, сложете сол и черен пипер. Гъбите ще пуснат сок.

2. Добавете  към гъбите и нарязаната на кубчета чушка и продължавайте да задушавате още няколко минути. Залейте сместа с 2 л гореща вода и сложете сушената мащерка. Разбъркайте супата и я оставете да се вари за около 20 минути.

3. Задушете в тигана ситно настъргания морков, разбърквайки го периодично. Изсипете моркова в супата и варете още 5 минути. През това време пригответе застройката за гъбената супа.

4. Разбийте 4-те жълтъка със сметаната. Налейте в готовата застройка един черпак от гъбения бульон и разбъркайте с тел за разбиване на яйца. Налейте в топлата застройка още един черпак от гъбения бульон и разбъркайте соса.

5. Застройте гъбената супа, разбърквайки я  интензивно с помощта на телта. Отстранете супата от котлона. Горещата супа ще помогне на жълтъците да се схванат. Яйцата по принцип се схващат при температура от 70 градуса, а горещата супа има минимум 80 градуса. Сервирайте супичката гореща, като предварително я украсете с наситнен пресен магданоз.

Публикуване на коментар

0 Коментари