Рецепта за най-лесните Коледни сладки (бисквити)




Нужните продутки:

300 гр. меко краве масло
150 гр. пудра захар
300 гр. брашно
6 сварени жълтъка
150 гр. царевично нишесте (може и картофено)
ванилия на вкус
2 щипки сол
поне 150 гр. течен шоколад или друг пълнеж

Начин на приготвяне:

Най-напред си слагаме яйцата да се сварят. В тенджера си добавям яйцата, доливаме вода колкото да ги покрие, а също така добавяме 2 щипки сол и 1 с.л. оцет. Оставяме ги да се готвят за 8 минути, след като водата започне да бълбука (заври). Охлаждаме ги със студена вода и ги оставяме да изстиват, докато приготвяме останалата част от нашата рецепта.

Следва да си пресеем брашното, нишестето и пудрата захар в широка купа. Към тях добавяме ванилията, а също така и жълтъците, които минаваме през сито. Добавяме мекото краве масло и започваме да объркваме продуктите, докато се получи меко, мазно тестно, което не остава много-много по пръстите.

Прехвърляме тестото върху хартия за печене, разстиламе го с дебелина не повече от половин сантиметър, след което го загъваме и прибираме в хладилника поне за 4 часа или най-добре за през нощта, но не повече.

Остани да си оформим сладките с помощта на различни формички по наш вкус. Печем ги върху хартия за печен в тава за 8 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна с вентилатор. Оставяме ги да изситнат, след което ги намазваме с пълнежа и прилепяме.

Публикуване на коментар

0 Коментари