Руло от свински джолан


Съставки:

1 свински джолан 1,5 кг
200 г пилешко филе
3 скилидки чесън (настърган)
1 ч.л. черен пипер
3,5 с.л. сол
4 л вода
Лук 4 глави
Моркови 2 бр.
Дафинов лист 3 бр.
Черен пипер на зърна 10 бр.

Приготвяне:

1. Пригответе марината: Сложете в тенджерата 4 глави лук (с кора, нарязани на 4 части), 1 морков (нарязан на едри парчета), дафинов лист, черен пипер на зърна и добавете 3 литра вода.
2. Измийте свинския джолан и изсушете го с хартиена салфетка. С помощта на нож обезкостете го и изрежете излишното месо. Покрийте джолана с хранително стреч фолио и начукайте го. Нарежете пилешкото филе и свинското месо на дълги тънки парченца. Моркова нарежете на тънки парченца.
3. Начуканото месо се подправя със сол и пипер. Намажете го с млян чесън. Наредете морковите парченца по цялата повърхност. По средата сложете пилешко месо, а по краищата сложете свинските парченца. Завийте месото на руло и превържете го с нишка. Извадете зеленчуците от маринатата и добавете 3 супени лъжици сол в бульона.
Сложете свинското руло в тенджерата и излейте 1 литър вода. Водата трябва напълно да покрие рулото. Варете рулото на слаб огън в продължение на 3 часа. Извадете готовото руло от маринатата и оставете го да се охлади. Премахнете от охладеното руло конците и нарежете го на тънки филийки.

Добър апетит!

Време за приготвяне: 30 минути
Време за готвене: 180 минути

Публикуване на коментар

0 Коментари